Styrelsen

Styrelseledamöter valda 26 april 2016: Anders Lundkvist, Britt Östlund, Angela Berglund, Solvig Grönstedt, Eva-Britt Olsson, Dan Östergaard, Jens Vollmer, Lars Lindstammer, Thomas Törn.
Jens Vollmer och Britt Östlund har avsagt sig uppdraget.

Anders Lundkvist, styrelseordförande

Anders-LundkvistTill ny ordförande från april 2016 valdes Anders Lundkvist, Täby.
Anders är ekonomie doktor med lång erfarenhet av media- och tjänsteutveckling, samhälls- och marknadsanalys.

 

 

Angela Berglund, vice ordförande

AngelaBerglundAngela Berglund, född oktober 1949, bosatt i Nacka. Har ett förflutet inom mediebranschen, dels som journalist men också som mediechef. Haft olika styrelseuppdrag i bostadsrättsföreningar och ideella organisationer. Nu fritidspolitiker i Nacka kommun med uppdrag som ledamot i Fritidsnämnden, nämndeman i Nacka Tingsrätt. Styrelseledamot och kursadministratör i SeniorNet Nacka, styrelseledamot i SPF Seniorerna Nacka. Är en av två projektledare som driver Nacka kommuns projekt ”IT-kunskap för alla seniorer”, ett treårigt projekt 2015-2017.

 

Solvig Grönstedt – medlemsregistret

SolvigSolvig Grönstedt, styrelse­ledamot i SeniorNet Kungshol­men där hon är en flitig handledare samt håller kurser i iPad och iPhone.
Var med och startade Strömma Kanalbolaget där hon tjänstgjorde som kamrer i 10 år. Efter universitetsstudier på systemvetenskaplig linje samt ekonomi och doktorandstudier har Solvig arbetat som data/IT-konsult. Först som anställd, 1992 – 2015 i eget AB.
Specialiserad på databasdrivna applikationer, även för webben.

 

 

Lars Lindstammer – ekonomiansvarig

LarsLindstammer2Lars Lind­stammer, född på Kungs­holmen 1944. Anställd på tre olika försäk­rings­bolag 1968-1993 bl.a. som ekonomi- och utlåningschef på Skandia, som ekonomidirektör på Återförsäkrings AB Sverige och avslutningsvis som verkställande direktör för Brandförsäkringsverket.
Driver sedan 1993 redovisningsbyrån Rösjö Ekonomikonsult AB med stiftelseredovisning. Lars skaffade sin första dator (VIC 20) i början av åttiotalet. Den hade 3,5 kB RAM-minne och kopplades till en svartvit TV-skärm. Därefter köpte han en Commodore 64 som hade hela 64 kB RAM-minne och programmerade egna spel.
Videoredigering på KTH. Arbetar med bokförings- och skatteprogram, Excel, Word, Adobe Premiere med After Effects, Photoshop Elements samt program för släktforskning.
År 2003 gick Lars med i SeniorNet Danderyd som handledare. Hösten 2010 startade Lars SeniorNet Täby där han är ordförande.

Eva-Britt Olsson – kassör och sekreterare

EvaBrittOlsson2Eva-Britt Olsson, kursassis­tent i SeniorNet Botkyrka.
Eva-Britt är aktiv i flera föreningar: kassör i Tullinge Koloniförening, kassör i Astma o allergiförbundet Huddinge/Botkyrka/Salem samt medlem i Kommunala Rådet för funktionshindrade (KRF) i Botkyrka.
Eva-Britt arbetade från 1964 fram till pensionen med olika uppgifter på Försäkringskassan.

 

 

 

Thomas Thörn – samverkan

ThomasThörn2Thomas Thörn, född 1949, adjun­gerad till styrelsen i SeniorNet Växjö som handläggare /verksam­hetsutveck­lare för klubbens verksamhet i samverkan med Studiefrämjandet.
Thomas har livslång erfarenhet inom marknadsföring och media. Började som reprofotograf, jobbade som screentryckare, frilansande bild- och reklammakare, utbildade sig till grafisk formgivare. Initiativtagare till bildandet av Mediagruppen Pluralis som var en paraplyorganisation för nätverkande egenföretagare inom reklam och media.
Thomas var under 90-talet anställd som marknadsansvarig/redaktör vid Utbildningskonsult AB i Växjö. Sedan följde några år som AD/projektledare hos reklambyrå fram till 2004 då han anställdes som marknadskommunikatör vid Studiefrämjandet Småland / Gotland.
Thomas har ett stort föreningsengagemang som följt honom genom livet.

 

Dan Östergaard – klubb- och medlemsutveckling

DanOestgaardDan Östergaard, född 1965, ordförande i SeniorNet Malmö. Driver eget företag inom IT- och databranschen med inriktning på utbildning, support, service och konsultverksamhet. Frågor som Dan bryr sig om är ekonomisk trygghet, utbildning, miljö, forskning och teknik.

 

 

 Uppdaterat i december 2016 av kansliet.