Forum/Chat

SeniorNets forum

Välkommen till våra Forum för medlemmar, platsen där vi delar med oss av vår kunskap och livsvisdom! Här diskuteras allt från krånglande datorprogram till existentiella frågor och här får du kontakt med andra medlemmar för erfarenhetsutbyte och gemenskap. Du ser vilka forum som finns knutna till Seniornet.se genom att klicka på Forum i menyn. Forumen kräver medlemskap och inloggning för att man ska kunna ta del av innehållet och skriva inlägg. Forumet SeniorNet Internet är endast tillgängligt för medlemmar i Internetklubben. 

diskussionsforumDet är inte tillåtet att skriva inlägg som är diskriminerande, stötande eller ärekränkande. Du bör dessutom ta särskild hänsyn till att SeniorNet Sweden är en mötesplats för alla seniorer oavsett tidigare erfarenhet av elektroniska media. Därför måste du – när du har en avvikande uppfattning i en sakfråga – särskilt vinnlägga dig om att på den här webbplatsen inte uttrycka dig så att det kan uppfattas som kritik av person. Ser du ett inlägg som du tycker borde tas bort, maila kansli@seniornet.se. Handledning för dig som vill använda Forum hittar du här!

SeniorNets chat

Att chatta är att utbyta korta skrivna meddelanden med dator, vanligen via Internet. Ordet kommer från engelskans chat som betyder ungefär småprata. Att chatta betyder att man skriver till varandra online, vilket påminner om att sitta och prata. Det man skriver kan läsas med en liten fördröjning på upp till ett fåtal sekunder. Inläggen tas i denna chat bort efter 12 timmar.

Netikett

I följande länk finns regler för umgänge i sociala nätverk, s.k. netikett. Dessa är hämtade ur boken Äldre och Sociala nätverk av Gunilla Brattberg.